Pagina's

30 juli 2013

Doppio Espresso opent 20e vestiging!


De espressobarketen Doppio Espresso heeft aan het Kruisplein in Rotterdam haar 20e vestiging geopend. De espressobar is gevestigd in een kantorencomplex tegenover de nieuwe entreehal van het Centraal Station. Maurice van Soest is franchisenemer van deze vestiging.

Vijf jaar geleden opende de eerste vestiging van Doppio Espresso in Rotterdam; de populariteit van deze vestiging aan de Wytemaweg in het gebouw van het Ronald Mc Donald Huis van het Sophia kinderziekenhuis heeft Doppio Espresso doen besluiten een 2e vestiging in Rotterdam te openen.


De nieuwe zaak doet denken aan een Italiaanse espressobar. Er is een lange leestafel waaraan mensen kunnen genieten van een kop koffie terwijl ze de krant of een tijdschrift lezen. En in de gezellige ‘kamertjes’ wordt een woonkamergevoel gecreëerd met lounge zitjes die perfect zijn om bij te kletsen onder het genot van een espresso, cappuccino of een van de specials. Naast een uitgebreid koffie assortiment, biedt Doppio Espresso exclusieve theeën, gebak, verse sappen en rijkelijk belegde broodjes.
Passie en beleving zijn uitgangspunten bij Doppio Espresso. Geen saai kopje koffie in een stijlloze zaak, maar een zinnenprikkelende ervaring die van gasten fans maakt. Maurice van Soest, ondernemer van Doppio Espresso Rotterdam, heeft als visie een stijlvolle espressobar exploiteren waar mensen komen voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en een rustgevende ruimte waar ze tot rust kunnen komen en kunnen genieten.

Volgens Jonathan Theoh is er in Nederland nog veel meer ruimte voor goede koffiezaken. Dit zegt hij tijdens een discussie over koffie op de Horecava. ‘Er is ruimte voor meer goede koffiezaken. Die aandacht voor koffie in Nederland is geen hype. Dat blijft.’ Doppio verkoopt naast diverse koffies ook broodjes, sappen en gebak.

Hoeveel vestigingen Doppio Espresso wil in Nederland kan Theoh niet zeggen. ‘We groeien duurzaam. Als we de juiste ondernemer vinden, de juiste locatie, dan openen we een vestiging. Anders niet. We groeien niet om het groeien.’

Een goede koffieformule moet volgens Theoh voldoen aan een goed businessplan. Goed dat je vanuit je passie iets met koffie gaat doen, maar reken ook eens uit hoeveel koppen koffie je moet verkopen om de huur van je pand te betalen. Er moet ook geld verdiend worden. Een koffiezaak is meer dan passie. En natuurlijk kun je één vestiging hebben en daar een goede boterham mee verdienen. Wat voor type ondernemer je bent, bepaalt of je wel of geen groeiplannen hebt.’

Kijk ook eens op de facebook pagina van de nieuwe Doppio Espresso. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten